Verborgen tijd website.001

Data:

Zondag 10 April 2016

Tijd: 11:00 – 17:15

Locatie: Burgemeester de Vlugtlaan 309
1063 BN Amsterdam
(gratis parkeren)

Kosten: 95,-

AANMELDEN

§

INHOUD CURSUS

Onder alle krachten die vanaf het ontstaan van de kosmos op ons leven inwerken is er zeker geen raadselachtiger dan de Tijd. Wat is Tijd? ‘Als niemand mij ernaar vraagt, weet ik het,’ schreef Augustinus erover, ‘maar als ik het iemand op zijn vraag wil uitleggen, weet ik het niet.’

Tijd: het omringt en doordringt ons overal en toch kunnen we het niet vatten. Het heeft geen handen of voeten en toch sleept het ons onophoudelijk van het ene naar het andere moment, zonder dat iemand begrijpt hoe het kan. Misschien juist omdat het dat deel van het leven uitmaakt waar wij de minste grip op hebben, dat de mensheid vanaf haar vroegste begin er al mateloos door geboeid werd – letterlijk. De tijd bindt ons aan handen en voeten. We worden erin geboren en we worden erdoor verslonden. En niemand heeft ooit kunnen ontdekken hoe we aan haar kunnen ontsnappen. Of toch wel?

Tijdens deze workshop duiken we aan de hand van de I Tjing in de diepten van de tijd en leren haar kennen als een landschap, als een cyclisch maar bovenal regulerend principe waarin ons ‘ik‘ is verankerd. Wie de principes van de tijd kent, heeft de gouden sleutel in handen om zijn toekomst, verleden en heden te begrijpen en daardoor voorbereid te zijn op het onverwachte of wat wij doorgaans ‘het toeval’ noemen. Niets is zonder reden zullen we tijdens deze dag leren, alles draagt Zin – en het begrijpen van deze Zin maakt dat je boven jezelf kan uitstijgen.

Wat we gaan doen:

  • Inzicht verwerven over de Taoisten en hun kennis van de Tijd;
  • Hoe deze kennis is uitgedrukt in de I Tjing en hoe je deze kennis in het dagelijks leven kan toepassen.
  • Je krijgt technieken aangeleerd hoe je je toekomst, heden en verleden kunt doorgronden aan de hand van de I Tjing.
  • En hoe je ‘los’ kunt komen van je persoonlijke vraagstukken waardoor je jezelf – en je omgeving – van nieuwe inspiratie kan voorzien.

De workshop is zo opgebouwd dat iedereen – van leek tot kenner van de I-Tjing – kan deelnemen. Benodigdheden: een I-Tjing (bij voorkeur die van H. Boering) en drie 5-cent-munten. Wil je meedoen met deze bijzondere dag? Meld je tijdig aan.

AANMELDEN

Workhop-leider: Johannes Bloemsma

LOGO NOURISHING DESTINY.001