Harmonie in jouw woning zorgt voor balans in jezelf.

 

Heb jij dat ook? Dat je met de Lente die nu doorbreekt extra de behoefte hebt aan opruimen en een voorjaars-reset, in je huis en in je lichaam en geest? Feng Shui brengt jou deze ultieme holistische Voorjaars-schoonmaak!

Met Feng Shui breng je de relatie tussen jouw woning en jezelf in kaart. Vanuit deze `energiekaart` kun je gericht blokkades opheffen (d.m.v verandering in kleuren, materialen, opstelling van meubelen etc) en de balans herstellen waardoor jij je volle potenties kunt uitleven. Liefde, rust, geluk, succes, klanten, groei in omzet etc weten je weer te vinden en komen op je pad.

Is er wel ruimte in jouw omgeving en jezelf voor groei? Wil je dit onderzoeken? Dan is dit de training voor jou!

In deze 4 dagen gaan we zowel de Kompas-school als de Vorm-school behandelen en beoefenen. Net zoals Yin en Yang complementair zijn, kun je eigenlijk ook geen Feng Shui beoefenen met alleen het Kompas of alleen de Vorm. Ze vullen elkaar aan. Ze zijn als de Aarde en de Hemel, als Yin en Yang. Maken de ervaring en analyse holistisch en compleet.

 

[one_half padding=”20px 30px 10px 10px”]

BEWUST ZIJN IN JE WONING

Feng Shui is een vak op zich maar ook een zeer waardevolle toevoeging voor beroepen zoals een interieur designer of architect. Beroepen die werken met/rondom woningen, kleuren, materialen maar ook die waar je met bewustzijnsontwikkeling bezig bent. Het geeft een diepgang wat je een wezenlijke eigenheid zal geven en je zal laten stralen in je vakgebied. Hiernaast is het een authentieke Chinese kunst die jouw persoonlijke ontwikkeling een extra dimensie zal geven. Het is Yin en Yang, je omgeving en je innerlijk. Alles reflecteert en geeft uiting aan het andere.

NA DEZE TRAINING

– Kun je aan de hand van een plattegrond en een kompas de positieve en minder positieve Ruimtes (en richtingen) van een woning duiden (Bazhai Ming Jing). Aan de hand van deze informatie weet je precies hoe je de meubels kunt plaatsen, welke kleuren je kunt toevoegen, zodat de ongunstige ruimtes weer gezond worden. En de bewoner hiermee kunnen voeden.

– Weet jij welke kleuren, materialen en vormen het meest gunstig zullen uitwerken op een bepaalde locatie, in een bepaalde ruimte. Je zult ook leren welke ruimtes het meest geschikt zijn voor welke functies (slapen, eten, werken etc.). Je leert van een huis een thuis te maken. Een plek die jou energie geeft ipv dat je erdoor leeg loopt.

– Je weet de astrologische kaart op te stellen van jouw woning (Flying Stars). Net zoals wij geboren zijn met een astrologisch profiel en innerlijke karakterstructuren, zo is ook jouw woning gebouwd in een bepaalde periode. Die periode zegt veel over de aanwezige energie en je leert hier hoe je die gunstige energieën in jouw woning kunt activeren en versterken. Elke woning en elk leven is anders. Jouw woning en jouw leven krijgt een reset, waarbij jouw wensen en doelen binnen handbereik komen. Hoe? Dat leer je hier in deze 4 daagse training.

 

DAG 1:

Deze eerste dag starten we met een introductie tot Klassieke Feng Shui, waarbij de zogenoemde Vorm-‘school’ centraal gaat staan. Vorm, dat wat we zien en met onze zintuigen kunnen waarnemen. Feng Shui is ontstaan als landschapskunde waarbij de compositie en verhoudingen van natuurlijke elementen effect hebben op de mens. Hier duiken we in en deze vertalen we naar de Westerse moderne omgeving. De onderwerpen worden concreet en praktisch overgebracht met oog op jouw interieur en woning. Behandeld worden o.a.:

– Basisprincipes: 5 elementen (Wuxing) en Yin & Yang
– Introductie Klassieke Feng Shui
– Vorm school (Xing Shi Pai)
– Feng Shui Landschaps Model (Dili Wujue)
– Si Ling Model (4 krachtdieren)

 

DAG 2:

De Klassieke Feng Shui houdt rekening met de natuurlijke energie patronen van de bewoners. De Kompas-‘school’ geeft zicht op de relaties tussen de natuurlijke energieën van de woning en die van de bewoner. In hoeverre ondersteunt de woning de bewoner? In hoeverre voelt de bewoner zich prettig en fijn in een woning? Hoe kunnen we deze ondersteuning activeren, verbeteren of neutraliseren en in balans brengen? We gaan hierbij aan de slag met onze eigen plattegronden.
Behandeld worden:

– Bazhai Ming Jing (Kompas techniek)

[/one_half]

[one_half_last padding=”20px 30px 10px 10px”]

 DAG 3:

Op de 3e dag brengen we de Tijd in het plaatje. Het enige constante is verandering, zo is dat ook met energie. Energie beweegt voort in cycli. De bekende Kompas-techniek Flying Stars laat je de astrologische kaart van een woning zien op een bepaalde periode in tijd. Welke energie is er aanwezig? En hoe kunnen we die activeren zodat deze werkelijk voelbaar gaat worden voor de bewoner. Aan de hand van deze berekeningen weten wij precies in welke sector, ruimte en met welke kwaliteiten (Yin Yang, 5 elementen) we aanpassingen kunnen brengen. Met als doel dat de woning de bewoner een optimale ondersteuning, kracht en balans kan geven.
Behandeld wordt:

– Feixing Pai (Flying Stars)

DAG 4:

Vandaag gaan we oefenen met plattegronden. Vooral aan de slag met het interpreteren van de energie kaarten van een woning, hoe je deze om kunt zetten naar praktische oplossingen voor de bewoners. Met de San Cai (de 3 giften) in gedachten (Hemel, Mens, Aarde). Immers, alles is met elkaar verbonden. We gaan ook een plan van aanpak doorlopen. Hoe pak je het nu aan in een consult, opdracht. Wat is het stappenplan en de volgorde waarin je te werk gaat? Je krijgt hier duidelijke richtlijnen voor een professionele Feng Shui opdracht.

– Interpreteren energie kaarten
– Oefenen, oefenen, oefenen
– Stappenplan werkwijze Feng Shui opdracht

Met deze training heb je krachtige tools in handen gekregen om een woning in balans te brengen, gericht op de bewoner, waardoor de harmonie en levensenergie (qi) weer door zijn of haar leven zal kunnen stromen.

Kun je deze data niet? Kijk dan bij de Summer Course! Deze vindt plaats op 6 t/m 9 Juli. Je bent van harte welkom!

 

DATA: 11 – 14 mei

TIJD: 11:00 – 17:00

LOCATIE: Burgemeester de Vlugtlaan 309, Amsterdam (gratis parkeren met blauwe parkeerschijf)

INVESTERING: 495,- incl. aftrekbare BTW 21%; een Liji-ruler (een onmisbaar ‘kompas’ voor Klassieke Feng Shui); uitgebreid studiemateriaal, lunch, koffie, thee; en ongelimiteerd toegang tot een forum waar al je vragen worden beantwoord.

[/one_half_last]

Trainer: Dominique van de Laar (1981) heeft International Management & Economics gestudeerd aan de Rotterdam Business School. De afgelopen jaren heeft zij in Londen Klassieke Feng Shui gestudeerd bij Howard Choy, een internationaal gerenommeerd Feng Shui Meester en Architect. Sindsdien geeft Dominique trainingen, lezingen en consulten, waarbij haar kennis en integratie van de I Tjing met Klassieke Feng Shui diepe lagen aanboort.

Dominique van de Laar FENG SHUI