WAT IS JOUW KARMA? 

Dat is de grondvraag van deze unieke retraite. Want omringd door de prachtige natuur van Twente ga jij jouw wortels, jouw eigen roots aan het licht brengen door middel van karmische astrologie en regressieopstellingen.

Deze dagen zijn erop gericht dat jij op een diep niveau gaat ontdekken welke patronen ontstaan zijn in ‘vorige levens’ en hoe die nog steeds van grote invloed zijn op je huidige leven. En dan vooral binnen de gezinsstructuur waarin jij geboren bent. In ieder gezin speelt zich immers vaak een thema af dat de leden ervan met elkaar verbindt. Een thema dat vaak al generaties lang een rode draad vormt.

En tijdens deze dagen gaan we eerst via karmische astrologie zicht krijgen op de onderliggende thema’s waarmee jijzelf geboren bent. En vervolgens via regressieopstellingen hoe die thema’s doorwerken in je familie-structuur. Maar vooral: hoe we daar op helende wijze mee om kunnen gaan, het kunnen schoonmaken, zodat iedereen die ‘gevangen’ zit in deze thematiek vrijgesteld kan worden.

Deze retraite is daarom vooral geschikt voor mensen die:

  • inzicht en bevrijding willen verkrijgen van belemmerende patronen in henzelf en in relatie tot gezinsleden;
  • die open en eerlijk naar zichzelf en ‘de ander’ durven te kijken;
  • hiermee (gezins-)relaties en daarmee het eigen levenspad willen vrijmaken;
  • en vooral dit willen doen binnen een groep mensen waar vertrouwen, lachen, eigenheid en plezier centraal staat.

Programma

Eerste dag:

KARMISCHE PATRONEN

Aan de hand van eeuwenoude Chinese technieken brengt Johannes Bloemsma op deze eerste dag jouw karmische patronen aan het licht. De techniek die hij gebruikt is een baanbrekende integratie tussen de I Tjing en Nine Star Ki-astrologie (het ND-model). Hiermee wordt de energetische blauwdruk zichtbaar die achter jouw leven schuilgaat.

Je gaat op fascinerende wijze inzien hoe het ogenblik van jouw geboorte een soort stempel, een dynamisch spel van archetypen in zich droeg. En dat op basis hiervan niet alleen jouw manier van denken, voelen en handelen werd gevormd. Maar bijvoorbeeld ook in welk gezin je terecht bent gekomen; hoe jouw verhouding tot je vader en moeder is; hoe jij in relaties staat; tegen welke hindernissen je vermoedelijk in het leven aanloopt; en hoe dit alles samenhangt met karmische thema’s. Niets in jouw leven is toeval zul je tijdens deze eerste dag ontdekken, alles is verbonden.

Tweede dag:

REGRESSIE OPSTELLINGEN

Binnen een familie zijn er onzichtbare processen aanwezig die met het blote oog niet waar te nemen zijn, maar wel van belang zijn. In jou zijn er ook verborgen processen. Deze onzichtbare processen zorgen voor dynamieken die in een familie belemmerend kunnen werken. Bijvoorbeeld : conflicten, verdriet, angst, perfectionisme, depressie….

Op deze tweede dag legt Katelijne Vermeulen met familieopstellingen deze onzichtbare patronen en processen bloot, waardoor er inzicht verkregen wordt op welke wijze deze patronen zich voltrekken. Via deze methodiek krijgen we toegang tot het diepere niveau van de familie. Vervolgens wordt er een oplossingsdynamiek op gang gebracht die ook schijnbaar onoplosbare problemen kan aanpakken. Automatisch komen mensen tot een dieper inzicht en een nieuwe visie wordt ontwikkeld tijdens een opstelling.

Resultaat

Tijdens deze unieke tweedaagse retraite wordt een dynamiek opgestart waarbij geblokkeerde energie vrijkomt, een essentiële verandering die helend werkt voor het hele familiesysteem. Uiteindelijk levert dit innerlijke balans op, voor jou en voor iedereen in het gezin die weer zijn plek wil innemen, de plek zoals die bedoeld ‘was’. Deze familiepatronen zijn ook karmisch. Dit betekent dat we deze ook terug vinden in de lijn met onze voorouders.

Daarbij komt dat we ook persoonlijk een karmisch thema dragen, een thema wat we bij ons dragen vanuit vorige levens. Ieder mens heeft zijn eigen levensthema waar hij/zij mee geboren wordt, jouw persoonlijke thema, en zo kom je in het voor jou perfecte gezin terecht.

Je levensthema is jouw persoonlijke uitnodiging in dit leven, om te mogen, om te kunnen ontwikkelen. Een uitdagend proces van vallen en opstaan. En aan de hand van deze prachtige retraite kan jij jezelf helen en accepteren dat wat is.

Algemene
informatie

DATA
29 en 30 juni 2023

TIJD
10:00 tot 17:00 uur.

LOCATIE

Het Rusttheater, Ootmarsumseweg 320, 7667 PC Reutum (NL) – gratis parkeren

INVESTEER IN JEZELF
348,-
(excl.btw) met heerlijk uitgebreide lunch op beide dagen, plus koffie, thee en Twentse versnaperingen. Wil je erbij zijn, reageer snel: er zijn slechts 9 plekken beschikbaar.

Graag tot gauw,

Johannes en Katelijne

Het team

Johannes Bloemsma (1980) heeft Culturele Wetenschappen, Feng Shui en Nine Star Ki – astrologie gestudeerd.  Hij heeft samengewerkt met Han Boering, een grote autoriteit op het gebied van de I Tjing.  Sinds het ontwikkelen van het Nourishing Destiny Model, een authentieke integratie van Nine Star Ki en I Tjing-methoden, geeft hij internationaal consulten en cursussen aan zowel particulieren als organisaties. 

Katelijne Vermeulen (1961) heeft Filosofie en Godsdienstwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit te Leuven in België. Ze heeft een succesvolle eigen praktijk en werkt als opleider tot Polyenergetisch Therapeut, een baanbrekende opleiding die het geheel van de menselijke geest omvat. Haar specialismen zijn systeem- en familieopstellingen.