Klassieke Feng Shui

Wil jij jouw woning inzetten als jouw optimale ondersteuning en inspiratiebron?

Zodat jij verder kan stromen en het maximale geluk en succes mag ontvangen?

Wil jij ook Feng Shui in jouw consultancy of coaching kunnen verwerken?

Met deze 4-Daagse training verkrijg jij de Klassieke basis waarmee jouw Feng Shui reis kan beginnen.

DÉ VERDIEPING VOOR JOU!

Heb je affiniteit met interieur? Wil je voor jezelf een fundering leggen zodat je met volle ondersteuning verder kunt groeien? Of ben je al eigen baas; personal coach, interieurontwerper? En ben jij op zoek naar die onderscheidende verdieping waardoor jij zal uitblinken binnen jouw vakgebied?

Dan is dit dé training voor jou. Ontdek de basis van Klassieke Feng Shui in deze 4 dagen! Je krijgt op concrete en heldere wijze authentieke Chinese Feng Shui technieken in handen waarmee jij jouw Feng Shui reis kunt beginnen.

FENG SHUI

Het inzichtelijk maken van de relatie tussen woon- en werkomgeving en de mens is zo ontzettend bijzonder! Een woning is een spiegel van de bewoner. Elke verandering in je buitenwereld brengt iets teweeg in jou en vice versa. Aan de hand van die relatie kun je heel gericht blokkades doen helpen oplossen (d.m.v ruimte/functie aanpassing, verandering in kleuren, materialen, opstelling van meubelen etc). Blokkades die gelinked zijn naar de struggles, valkuilen die wij vanbinnen ervaren. Je haalt het onbewuste naar boven en maakt het bewust. Waardoor persoonlijke vragen beantwoord kunnen worden en werkelijke transformatie mogelijk is.

In deze 4 dagen gaan we zowel de Kompas-school (de ontastbare Chi, oftewel levensenergie) als de Vorm-school (tastbare Chi) behandelen en beoefenen. Net zoals Yin en Yang complementair zijn, kun je eigenlijk ook geen Feng Shui beoefenen met alleen het Kompas of alleen de Vorm. Ze vullen elkaar aan. Ze zijn als de Aarde en de Hemel, als Yin en Yang. Maken de ervaring en analyse holistisch en compleet.

Feng Shui is een vak op zich maar ook een zeer waardevolle toevoeging voor beroepen zoals dat van een interieur designer of architect. Beroepen die werken met/rondom woningen, kleuren, materialen maar ook die waar je met bewustzijnsontwikkeling bezig bent, met mensen en coaching. Het geeft een diepgang die je een wezenlijke eigenheid zal geven en je zal laten uitblinken in jouw vakgebied. Hiernaast is het een authentieke Chinese kunst die jouw persoonlijke ontwikkeling een extra dimensie zal geven.

NA DEZE TRAINING:

 • Kun je aan de hand van een plattegrond, een kompas en de geboortedata de positieve ruimtes en richtingen duiden van een woning. Je weet advies uit te brengen over de meest gunstige opstelling, indeling van een ruimte. Waardoor deze ruimte een krachtplek wordt, een voedende bron. Dit gaat het verschil maken tussen een woning die jou energie geeft en een woning die jou leeg trekt. Wanneer de levensenergie goed stroomt kan men zijn/haar volste potenties uitleven en doelstellingen behalen.
 • Weet jij welke kleuren, materialen en vormen het meest gunstig zullen uitwerken op een bepaalde locatie, in een bepaalde ruimte. Je zult ook leren welke ruimtes het meest geschikt zijn voor verschillende functies (slapen, eten, werken etc.).
 • En weet je de energetische plattegrond in kaart te brengen vanuit het bouwjaar van de woning. Met welke energie is deze woning ‘geboren’? Wat is aanwezig en vanuit de bewoner’s vraag weet jij welke thema’s, onderwerpen aandacht en voeding nodig hebben. Deze bijbehorende voedende energieën weet jij vervolgens te activeren vanuit jouw concrete adviezen naar de klant toe.

Kortom, je weet van een huis een thuis te maken. Waar je klant in zijn kracht komt te staan. Waar creativiteit en productiviteit worden gestimuleerd vanuit hun werkruimte, en waar in de woning ruimte ontstaat voor geluk, liefde en rust. Doelstellingen worden bereikt en wensen vervuld, alles staat open voor geluk en succes!

Dit alles doen we op basis van jouw woning en plattegrond, jouw vragen. Zodat je het aan den lijve kunt ervaren hoe deze kunst een transformatie kan bewerkstelligen in het leven van iemand.

OPBOUW 4DAAGSE TRAINING:

DAG 1:
Deze eerste dag starten we met een introductie tot Klassieke Feng Shui, waarbij de zogenoemde Vorm-‘school’ centraal gaat staan. Vorm, dat wat we zien en met onze zintuigen kunnen waarnemen (materie, meubels, vormen, kleur, geur etc).

Behandeld worden o.a.:

 • 5-elementen (Wuxing) en Yin & Yang
 • Vorm school (Xing Shi Pai)
 • Si Ling Model (4 krachtdieren)

DAG 2:
De Klassieke Feng Shui houdt rekening met de natuurlijke energiepatronen van de bewoners (astrologische patronen aan de hand van zijn of haar geboortedatum). De Kompas-‘school’ geeft zicht op de relaties tussen de natuurlijke energieën van de woning en die van de bewoner. In hoeverre ondersteunt de woning de bewoner, zijn ze een match? Hoe kunnen we deze ondersteuning activeren, verbeteren of neutraliseren en in balans brengen? We gaan hierbij aan de slag met onze eigen plattegronden.

 • Bazhai Ming Jing (Kompas techniek)

DAG 3:
Op de 3e dag brengen we de Tijd in het plaatje. Het enige constante is verandering, zo is dat ook met energie. Energie beweegt voort in cycli. De zeer bekende Kompas-techniek Flying Stars laat je de energiekaart van een woning zien op een bepaalde periode in tijd. Om specifiek te zijn, vanuit het bouwjaar van de woning. Welke energie is er aanwezig? En hoe kunnen we deze positieve ‘sterren’, energieën activeren en versterken?

 • Feixing Pai (Flying Stars)

DAG 4:

Deze laatste dag gaan we verder oefenen aan de hand van onze eigen plattegronden. Het totaalplaatje in interpreteren van de energiekaart van een woning, hoe je deze om kunt zetten naar praktische oplossingen voor de bewoners.

We gaan ook een plan van aanpak doorlopen. Hoe pak je het nu aan in een consult, opdracht. Wat is het stappenplan en de volgorde waarin je te werk gaat? Je krijgt hier duidelijke richtlijnen voor een professionele Feng Shui opdracht.

 • Interpreteren energie kaarten
 • Oefenen, oefenen, oefenen
 • Stappenplan werkwijze Feng Shui opdracht

Algemene informatie

Met deze training heb je krachtige tools in handen gekregen om mens en omgeving in balans te brengen, voor jezelf en anderen. Om ruimte en bewustwording te creëren voor optimale groei, succes en geluk.

DATA
14, 15 maart; 28, 29 maart

TIJD
11:00 tot 17:00 uur.

LOCATIE
Burgemeester de Vlugtlaan 309, Amsterdam – gratis parkeren (blauwe schijf)

INVESTEER IN JE TOEKOMST
EARLY BIRD! €595,-
incl. aftrekbare BTW 21%; een Liji-ruler (een onmisbaar ‘kompas’ voor Klassieke Feng Shui); uitgebreid studiemateriaal, lunch, koffie, thee.

EARLY BIRD  is geldig tot en met maandag 31 december 2018. Hierna geldt het tarief van €695,-

Dominique van de Laar (1981) heeft International Management & Economics gestudeerd aan de Rotterdam Business School. De afgelopen jaren heeft zij in Londen Klassieke Feng Shui gestudeerd bij Howard Choy, een internationaal Feng Shui Meester en Architect. Zij geeft trainingen, lezingen en consulten, waarbij haar kennis en integratie van de I Tjing met Feng Shui diepe lagen aanboort.

ND BUSINESS TRAINING

DE VOLLEDIGE OPLEIDING TOT ND-CONSULTANT

I Tjing en Nine Star Ki: de internationale training tot ND-consultant

LICENTIE TRAINING | ND model™

We staan aan de start van een nieuw tijdperk. Meer dan ooit is er behoefte aan professionals die de grote verbanden kunnen duiden. Die richting en inzicht bieden in tijden van verandering. Professionals die hun intuïtie als ‘tool’ durven inzetten. Met deze licentietraining leid ik je op tot holistisch adviseur bij teams, bedrijven en veranderingsprocessen.