Harmonie in jouw woning zorgt voor balans in jezelf. En zodra je in balans bent met jezelf, licht je innerlijke pad op, verdwijnen blokkades en zowel rust als kracht planten zich in je leven.  Dus wil jij weten hoe je met kleuren, vormen en materialen deze ondersteuning, flow en harmonie in jouw woning kunt creëren? Dan is deze training voor jou! In deze 4 dagen gaan we zowel de Kompas-school (Li Qi Pai) als de Vorm-school (Xing Shi Pai) behandelen en beoefenen. Net zoals Yin en Yang complementair zijn, kun je eigenlijk ook geen Feng Shui beoefenen met alleen het Kompas of alleen de Vorm. Ze vullen elkaar aan. Ze zijn als de Aarde en de Hemel, als Yin en Yang. Maken de ervaring en analyse holistisch.

[one_half padding=”20px 30px 10px 10px”]

BEWUST ZIJN IN JE WONING

Feng Shui is een vak op zich maar ook een zeer waardevolle toevoeging voor beroepen zoals een interieur designer of architect. Beroepen die werken met/rondom woningen, kleuren, materialen maar ook die waar je met bewustzijnsontwikkeling bezig bent. Het geeft een diepgang wat je een wezenlijke eigenheid zal geven en je zal laten stralen in je vakgebied. Hiernaast is het een authentieke Chinese kunst die jouw persoonlijke ontwikkeling een extra dimensie zal geven. Het is Yin en Yang, je omgeving en je innerlijk. Alles reflecteert en geeft uiting aan het andere.

NA DEZE TRAINING

– Kun je aan de hand van een plattegrond en een kompas de positieve en minder ondersteunende energieën/richtingen duiden (Bazhai Ming Jing) voor iedere woning. Aan de hand hiervan weet je hoe de meubels te positioneren zodat deze persoon zijn levensenergie (qi) optimaal mag ontvangen.

– Weet jij welke kleuren, materialen en vormen het meest gunstig zullen uitwerken op een bepaalde locatie, in een bepaalde ruimte. Je zult ook leren welke ruimtes het meest geschikt zijn voor welke functies (slapen, eten, werken etc.)

– En weet je de energetische plattegrond in kaart te brengen voor een bepaalde periode (Flying Stars). Aan de hand hiervan kun je gericht specifieke onderwerpen, situaties, periodes in een persoon zijn leven onderzoeken en ondersteunen. Je ziet welke energieën deze periode aanwezig zijn in de woning. Deze positieve energieën weet je te activeren en bij ongunstige sterren (energieën) te neutraliseren.

DAG 1:

Deze eerste dag starten we met een introductie tot Klassieke Feng Shui, waarbij de zogenoemde Vorm-‘school’ centraal gaat staan. Vorm, dat wat we zien en met onze zintuigen kunnen waarnemen. Feng Shui is ontstaan als landschapskunde waarbij de compositie en verhoudingen van natuurlijke elementen effect hebben op de mens. Hier duiken we in en deze vertalen we naar de Westerse moderne omgeving. De onderwerpen worden concreet en praktisch overgebracht met oog op jouw interieur en woning. Behandeld worden o.a.:
– Introductie Klassieke Feng Shui
– Vorm school (Xing Shi Pai)
– Feng Shui Landschaps Model (Dili Wujue)
– Si Ling Model (4 krachtdieren)

DAG 2:

De Klassieke Feng Shui houdt rekening met de natuurlijke energie patronen van de bewoners. De Kompas-‘school’ geeft zicht op de relaties tussen de natuurlijke energieën van de woning en die van de bewoner. In hoeverre ondersteunt de woning de bewoner? Hoe kunnen we deze ondersteuning activeren, verbeteren of neutraliseren en in balans brengen? D.m.v. een unieke integratie met de I Tjing verkrijg je diepgaande inzichten in de thema`s van de woning en haar bewoner(s). En dit is de grondslag van Feng Shui; transformatie door bewustwording. We gaan hierbij aan de slag met onze eigen plattegronden.
Behandeld worden:
– Bazhai Ming Jing (Kompas techniek)
– I Tjing

[/one_half]

[one_half_last padding=”20px 30px 10px 10px”]

 DAG 3:

Op de 3e dag brengen we de Tijd in het plaatje. Het enige constante is verandering, zo is dat ook met energie. Energie beweegt voort in cycli. De zeer bekende Kompas-techniek Flying Stars laat je de energiekaart van een woning zien op een bepaalde periode in tijd. Welke energie is er aanwezig? En hoe kunnen we deze in harmonie brengen met de bewoner. Aan de hand van deze berekeningen weten wij precies in welke sector, ruimte en met welke kwaliteiten (Yin Yang, 5 elementen) we aanpassingen kunnen brengen. Met als doel dat de woning de bewoner een optimale ondersteuning en balans kan geven.
Behandeld wordt:
– Feixing Pai (Flying Stars)

DAG 4:

Vandaag gaan we oefenen met plattegronden. Vooral aan de slag met het interpreteren van de energie kaarten van een woning, hoe je deze om kunt zetten naar praktische oplossingen voor de bewoners. Met de San Cai (de 3 giften) in gedachten (Hemel, Mens, Aarde). Immers, alles is met elkaar verbonden. We gaan ook een plan van aanpak doorlopen. Hoe pak je het nu aan in een consult, opdracht. Wat is het stappenplan en de volgorde waarin je te werk gaat? Je krijgt hier duidelijke richtlijnen voor een professionele Feng Shui opdracht.
– Interpreteren energie kaarten
– Oefenen, oefenen, oefenen
– Stappenplan werkwijze Feng Shui opdracht

Met deze training heb je krachtige tools in handen gekregen om een woning in balans te brengen, gericht op de bewoner, waardoor de harmonie en levensenergie (qi) weer door zijn of haar leven zal kunnen stromen.

DATA: 3, 4 februari; 17, 18 februari

TIJD: 11:00 – 17:00

LOCATIE: Burgemeester de Vlugtlaan 309, Amsterdam (gratis parkeren met blauwe parkeerschijf)

INVESTERING: 495,- incl. aftrekbare BTW 21%; een Liji-ruler (een onmisbaar ‘kompas’ voor Klassieke Feng Shui); uitgebreid studiemateriaal, lunch, koffie, thee; en ongelimiteerd toegang tot een forum waar al je vragen worden beantwoord.

[/one_half_last]

 

Trainer: Dominique van de Laar (1981) heeft International Management & Economics gestudeerd aan de Rotterdam Business School. De afgelopen jaren heeft zij in Londen Klassieke Feng Shui gestudeerd bij Howard Choy, een internationaal gerenommeerd Feng Shui Meester en Architect. Sindsdien geeft Dominique trainingen, lezingen en consulten, waarbij haar kennis en integratie van de I Tjing met Klassieke Feng Shui zeer diepe lagen aanboort.

Dominique van de Laar – Feng Shui & Events

 

 

 

 

HOME