Jenny Elissen
Serial Entrepreneur
Wil jij ook een ND Business consult? Klik hieronder voor meer informatie.

ND Business Consultancy (jaar-pakket)

Als “serial” entrepreneur sta ik regelmatig voor complexe besluiten. Ik heb een bron gevonden in de ruim drieduizend jaar oude I Tjing, het boek der veranderingen en een wijze gesprekspartner in Johannes Bloemsma. Ik geloof dat we te weinig werken met de onbewuste kwaliteiten die het universum voor ons klaar legt. De blauwdrukken die er al zijn, maar die vragen wel om een accurate vertaling. Johannes begint met de inschrijvingsdatum van de KVK en eindigt met een analyse van een aantal cycli die het bedrijf doormaakt. De zogenoemde Nine Star Ki gecombineerd met de I Tjing (het ND-Model).

Er zijn veel soorten analyses te maken maar deze gaat op zoek naar de balans in de veelheid van veranderingen die we tegenkomen op ons zakelijke pad. De balans die aanleiding is voor een goed gesprek over strategische interventies die helpen die balans te steunen. Vaak bevestigt het wat je al denkt en voelt. Een fijne bevestiging die rust geeft. Maar ook zeer regelmatig geeft het volkomen nieuwe inzichten die vragen om creativiteit met de omstandigheden. Niet alleen voor jezelf maar vooral ook voor alle betrokkenen. De I Tjing kijkt namelijk zowel naar de vraagsteller als ook naar hen die betrokken zijn. Erg belangrijk voor mij om ook dit aspect mee te nemen. Balans vinden in complexiteit is vaak een eenzaam proces voor ondernemers.

Het is verbazingwekkend hoe snel we telkens tot de essentie van een probleem komen en daarmee het begin van het antwoord. De analyse ligt nl. bij Nourishing Destiny, de besluitvorming blijft bij mij. Ik gun elke ondernemer Johannes Bloemsma en zijn ND-model.